INTERNATIONAL DIPLOMA IN NUTRITION & DIETETICS

Διεθνές Δίπλωμα στις Βασικές Αρχές Διατροφής & Διαιτολογίας

Το πρόγραμμα "International Diploma in Nutrition and Dietetics" στοχεύει στο να εμπλουτίσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των επιμορφούμενων, οι οποίοι εργάζονται ή σκοπεύουν να εργαστούν στον τομέα της υγείας ή σε τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διάρκεια Προγράμματος

έως 4 μήνες
Ο εκπαιδευόμενος μπορεί να ολοκληρώσει το Πρόγραμμα στο χρονικό διάστημα που επιθυμεί (1 έως 4 μήνες).

Μέθοδος Παρακολούθησης

Ασύγχρονη Τηλεκατάρτιση
Ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει πρόσβαση σε πλατφόρμα με εκπαιδευτικό υλικό (βίντεο, παρουσιάσεις, σημειώσεις) και μελετά μόνος του σε δικό του χρόνο, με δικό του ρυθμό και χωρίς συγκεκριμένο ωράριο.

Οδηγός Προγράμματος

Δείτε τον οδηγό σπουδών εδώ

Δίδακτρα

ΔΩΡΕΑΝ

Πιστοποίηση

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (190€)

Αναγνώριση

ΝΑΙ
μέσω Μονάδων ECVET

Μοριοδότηση

ΜΕΓΙΣΤΗ
σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα από τον Οδηγό Σπουδών

ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

19 Απριλίου 2024
19 Απριλίου 2024

30 Απριλίου 2024
30 Απριλίου 2024

10 Μαΐου 2024
10 Μαΐου 2024

Για το επόμενο πρόγραμμα απομένουν:

Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • επαγγελματίες υγείας (διαιτολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές κ.α)
 • επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος (τεχνολόγους τροφίμων, σεφ, τραπεζοκόμους κ.α)
 • απασχολούμενους στον τομέα του αθλητισμού (γυμναστές, personal trainers, προπονητές)
 • οποιοδήποτε άτομο που επιθυμεί να επιμορφωθεί στις βασικές έννοιες της διατροφής και διαιτολογίας.

Το πρόγραμμα Βασικές Αρχές Διατροφής και Διαιτολογίας αποσκοπεί στο να εμπλουτίσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των επιμορφούμενων, οι οποίοι εργάζονται ή σκοπεύουν να εργαστούν στον τομέα της υγείας ή σε τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα εμπίπτει στον ευρύτερο τομέα της διατροφής. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξεταστούν οι βασικές έννοιες της επιστήμης της Διατροφής, καθώς και πώς αυτές εμφανίζονται στην καθημερινή πράξη. Επιπλέον, θα γίνει ανάπτυξη θεμάτων σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν τις βιοεπιστήμες οι οποίες εμπλέκονται με την διαιτολογία, όπως η φαρμακολογία, η βιοτεχνολογία κλπ. Ακόμα, θα γίνει λόγος για θέματα όπως η δεοντολογία και η νομοθεσία στον κλάδο της Διατροφής – Διαιτολογίας καθώς και για τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας. Τέλος, στόχος της επιμόρφωσης είναι η εμβάθυνση σε διάφορα θέματα, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ένας επαγγελματίας υγείας με τελική απόρροια την καλύτερη διαχείριση περιστατικών και καταστάσεων που σχετίζονται με τον τομέα της Διατροφής.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι θα έχουν αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις σε θέματα:

 • Αρχών Διατροφής
 • Θεραπευτικής Διαιτολογίας
 • Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού
 • Τεχνικών Παρασκευής Διατροφής
 • Γενικής Χημείας, Αναλυτικής Χημείας και Ειδικών Θεμάτων Φυσικής
 • Χημείας Τροφίμων – Βιοχημείας
 • Μοριακής Βιολογίας – Γενετικής – Βιοτεχνολογίας
 • Ανατομίας – Φυσιολογίας
 • Μικροβιολογίας – Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας
 • Ασφάλειας και Υγιεινής στην Εργασία
 • Βιοστατιστικής
 • Κλινικής Παθολογίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

♣ Μέθοδος Παρακολούθησης: αποκλειστικά μέσω Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης: Ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει πρόσβαση σε πλατφόρμα με εκπαιδευτικό υλικό (βίντεομαθήματα, παρουσιάσεις, σημειώσεις κλπ.) και μελετά μόνος του σε δικό του χρόνο με ελεύθερο ωράριο καθώς δεν χρειάζεται να παρακολουθήσει ζωντανά μαθήματα-τηλεδιασκέψεις.

♣ Διάρκεια: έως 4 μήνες. Ο καταρτιζόμενος αποκτά πρόσβαση στην πλατφόρμα για το παραπάνω διάστημα, μέσα στο οποίο μπορεί να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του.

♣ Πιστοποίηση: Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης, ο καταρτιζόμενος συμμετέχει σε εξετάσεις για αναγνωρισμένη πιστοποίηση. Οι εξετάσεις υλοποιούνται εξ’ αποστάσεως με τηλεεπιτήρηση από το φορέα πιστοποίησης, είναι ατομικές και προγραμματίζονται σε ημέρα και ώρα που εξυπηρετεί τον καταρτιζόμενο. Οι εξετάσεις αποτελούνται από ένα τεστ ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, στις οποίες ο καταρτιζόμενος θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε ποσοστό 70% και άνω για να πετύχει. Σε περίπτωση αποτυχίας, ο καταρτιζόμενος δικαιούται μία επανεξέταση δωρεάν.

♣ Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος και την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης χορηγούνται:

 • Βεβαίωση Παρακολούθησης επιμορφωτικού προγράμματος 400 ωρών στο αντικείμενο: Βασικές Αρχές Διατροφής και Διαιτολογίας.
 • Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση με τίτλο: «International Diploma in Nutrition and Dietetics».
 • Συνοδευτικό έντυπο Europass με τις θεματικές ενότητες του προγράμματος, του τρόπου υλοποίησής του και τις ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες ECVET.

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 • Ενότητα 1: Ασφάλεια και Ανάλυση Τροφίμων
 • Ενότητα 2: Βασικές Αρχές Διατροφής
 • Ενότητα 3: Ιατρικοβιολογικά Ζητήματα
 • Ενότητα 4: Κλινική Διατροφή

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ρούλα Νικολάκη

Ρούλα Νικολάκη

Η Νικολάκη Ρούλα σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης και είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος. Είναι εξειδικευμένη στη δίαιτα Low FODMAP για το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα τμήματος Διατροφής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ" από το 2016. Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχουν γίνει και παρουσιάσεις αυτού σε ιατρικά συνέδρια. Από το 2019 έως και σήμερα εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στην Μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Από το 2020 κι έπειτα έχει αναλάβει την εισήγηση σεμιναρίων με θέμα τη Διατροφή και τη Διαιτολογία. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα της Διατροφής - Διαιτολογίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες.

Πρόγραμμα Κατάρτισης

"*" indicates required fields

*

Γιατί να μας επιλέξετε.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης “Ναουμίδου” αποτελεί ένα boutique εκπαιδευτικό κέντρο που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 100 πιο σύγχρονα και καινοτόμα εκπαιδευτήρια της Ελλάδας.