Σεμινάριο ΕΦΕΤ.

στην Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διάρκεια Προγράμματος

10 ώρες

Μέθοδος Παρακολούθησης

Δια ζώσης ή Εξ’ αποστάσεως

Επίπεδο Κατάρτισης

Επίπεδο 1

Βεβαίωση Παρακολούθησης

ΝΑΙ

Κόστος

100€

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σκοπός του προγράμματος

Με απαίτηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, όσοι εργάζονται σε θέσεις χειρισμού τροφίμων υποχρεούνται να παρακολουθήσουν εξειδικευμένο σεμινάριο κατάρτισης σε θέματα τροφίμων.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή, μέσω της αποτελεσματικής και κατάλληλης κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων.

Η Εκπαίδευση πραγματοποιείται από πιστοποιημένο εκπαιδευτή, εγγεγραμμένο στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ.

 

Που απευθύνεται

Το Σεμινάριο ΕΦΕΤ «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» απευθύνεται σε προσωπικό επιχειρήσεων τροφίμων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων, πχ:

  • οβελιστήρια, ταβέρνες, εστιατόρια, εργαστήρια τροφίμων
  • ζαχαροπλαστεία, αναψυκτήρια, καφετέριες
  • παντοπωλεία, περίπτερα
  • εταιρείες διανομής τροφίμων, αποθήκες τροφίμων κ.ά.
  • σε εταιρείες που σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ. εταιρείες συμβούλων, εταιρείες μυοκτονιών, κατασκευαστών εξοπλισμού, εταιρείες συσκευασίας κλπ.).

 

Εξετάσεις ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ καθορίζει τον τόπο και τον χρόνο των εξετάσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις του ΕΦΕΤ έχουν όσοι κατέχουν Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων».

Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο μας, η οποία:

  • αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τις εξετάσεις του ΕΦΕΤ,
  • καλύπτει μία επιχείρηση μέχρι να συμμετέχει στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ.

 

Κόστος

100€ ανά καταρτιζόμενο (70€ για το σεμινάριο και 30€ για το παράβολο του ΕΦΕΤ)

Υπεύθυνος Οργανισμός για την παρακολούθηση της εξέλιξης του έργου είναι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος με εγκύκλιο καθορίζει τους όρους υλοποίησης της κατάρτισης (www.efet.gr).

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Επίπεδο 1:

  1. Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
  2. Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
  3. Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
  4. Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
  5. Το Εργασιακό Περιβάλλον
  6. Πρακτικές καθαρισμού
  7. Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
  8. Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες.

Φόρμα Footer Υπηρεσίες

"*" indicates required fields

*
*

Γιατί να μας επιλέξετε.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης “Ναουμίδου” αποτελεί ένα boutique εκπαιδευτικό κέντρο που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 100 πιο σύγχρονα και καινοτόμα εκπαιδευτήρια της Ελλάδας.