Γραφή και ανάγνωση της Braille (Μπράιγ)

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Πιστοποίησης

Πού απευθύνεται το Πρόγραμμα;

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και ειδικούς επιστημονικών πεδίων που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε γενικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ειδικά σχολεία και σε ιδρύματα/κέντρα αποκατάστασης ατόμων με τύφλωση.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν την απαραίτητη βεβαίωση για συμμετοχή στις εξετάσεις του ΚΕΑΤ για αναγνωρισμένη μοριοδοτούμενη πιστοποίηση.

Ο κώδικας Braille: (ελλ. Μπράιγ) αποτελεί ένα σύστημα γραφής και ανάγνωσης– και όχι γλώσσα όπως αρκετοί πιστεύουν – των τυφλών, το οποίο έχει αναγνωριστεί επίσημα από την πολιτεία με τον νόμο 36/99 του 2008. Δημιουργήθηκε από τον Louis Braiile το 1829, ο οποίος έχασε την όρασή του ενώ ήταν ακόμα παιδί στο εργαστήριο του πατέρα του το 1824 σε ηλικία 15 χρονών.

Βασίζεται σε έξι ανάγλυφες κουκίδες, το λεγόμενο εξάστιγμο, από τις οποίες προκύπτουν 63 συνδυασμοί. Από τους συνδυασμούς αυτούς μπορεί κανείς να σχηματίσει το αλφάβητο σε οποιαδήποτε γλώσσα, αριθμούς, ακόμα και μουσικές νότες. Η κάθε γλώσσα έχει φυσικά και τις ιδιομορφίες της στο σύστημα αυτό. Για παράδειγμα, στα ελληνικά δε χρησιμοποιούνται τόνοι, ενώ στα αρχαία ελληνικά ο «ανάγλυφος» τόνος μπαίνει πριν από το φωνήεν.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις αναφορικά με την γραφή και ανάγνωση της Μπράιγ, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν με επιτυχία στην εκπαίδευση και υποστήριξη των μαθητών με τύφλωση στα γενικά και ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ, ΣΜΕΑ, ΕΕΕΕΚ) και σε ιδρύματα/κέντρα αποκατάστασης ατόμων με τύφλωση.

52 ώρες, αποκλειστικά δια ζώσης. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εξάσκηση σε γραφομηχανή Braille.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΚΕΑΤ.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης διοργανώνονται από το μοναδικό αναγνωρισμένο κέντρο εξετάσεων στην Ελλάδα, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Οι εξετάσεις διεξάγονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κάθε 4 μήνες. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, προϋπόθεση αποτελεί η απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης από συνεργαζόμενο κέντρο.

Τα πιστοποιητικά που χορηγούνται από το ΚΕΑΤ είναι αναγνωρισμένα από το δημόσιο και αποτελούν προσόν για προσλήψεις Εκπαιδευτικών σε ειδικά σχολεία (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.)/ Παράλληλη στήριξη ατόμων με Προβλήματα ή Αναπηρία Όρασης (Ν.4589/2019).

Κόστος: 200, στα οποία περιλαμβάνονται τα μαθήματα, το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος και το παράβολο συμμετοχής στις εξετάσεις του ΚΕΑΤ.

 

Έναρξη: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
Εγγραφές έως: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
Διάρκεια: 52 ώρες (6 εβδομάδες)
Τιμή: €200.00

 

Γιατί να μας επιλέξετε.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης “Λία Ναουμίδου – Τσίτση” αποτελεί ένα boutique εκπαιδευτικό κέντρο που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 100 πιο σύγχρονα και καινοτόμα εκπαιδευτήρια της Ελλάδας .